Dry needling

De dry needling-methode gebruikt naalden om o.a. het lichaamseigen pijndempingssysteem te stimuleren en triggerpoints (harde punten in spieren die mogelijk ook uitstraling kunnen geven) te deactiveren, zonder het gebruik van medicatie. Het grote voordeel van dry needling is het snelle resultaat.

Hoe ziet een dry needling behandeling eruit?

De therapeut gaat tijdens de behandeling op zoek naar triggerpoints in uw spier(en). Dit zijn overgevoelige punten in uw spier die aanvoelen als een harde streng (knoop) en mogelijk uitstraling geven elders in uw lichaam. De naald prikkelt de spier waar u last van heeft. Dry needling zorgt ervoor dat de spier snel en langdurig ontspant, waardoor u minder of geen pijn meer voelt.

Directe pijnvermindering

Dry needling zorgt meestal voor directe pijnvermindering. Het lijkt een beetje op acupunctuur, maar dat is het zeker niet, we gebruiken een andere techniek. In plaats van energiebanen, kijken we naar anatomische structuren en prikken daarbij het spierweefsel aan. Een dry needling behandeling is vaak op 1 spier of spiergroep gericht.

Voor wie is dry needling geschikt ?

Dry needling is niet voor de behandeling van alle klachten geschikt. De therapeuten van Fysiotherapie Bennebroek kunnen beoordelen of dry needling toegevoegde waarde voor u heeft.

De fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Bennebroek voldoen aan alle eisen om dry needling veilig en kundig toe te passen.